Oyuncu Koltuğu Bakımında Dikkat Edilmesi Gereken Konular

15-09-2022 12:02
Oyuncu Koltuğu Bakımında Dikkat Edilmesi Gereken Konular

Oyuncu Koltuğu Bakımında Dikkat Edilmesi Gereken Konular

Oyuncu koltuğu bakımı, koltuğun uzun süre kullanılabilmesi açısından oldukça önemlidir. Her üründe olduğu gibi oyuncu koltuklarının da uzun süre kullanılabilir olması kullanıcı memnuniyeti ve bütçe sağlığı açısından büyük önem taşır. Bu noktada malzeme kalitesi ne kadar yüksek olsa da doğru bakım uygulamaları yapılmadığında her koltuğun ömrü zamanla kısalır.

Bu sebeple oyuncu koltuğu bakımı atlanmamalı veya yanlış şekilde yapılmamalıdır. Oyuncu koltuğu bakımında oyuncuların genel olarak dikkat etmesi gereken birçok nokta vardır. Gerek kumaşın temizlenmesi gerekse de diğer parçaların temizliğinin doğru yapılmaması, oyuncu koltuğunun ömrünün kısalmasına neden olur.

Oyuncu Koltuğu Bakımı Nasıl Yapılır?

Oyuncu koltuğu bakımı, sıradan bir ürüne yapılıyor gibi yapılmamalıdır. Temizlik ve diğer bakım uygulamalarında dikkat edilmesi gereken püf noktalar bulunmaktadır. Bu noktalar genel olarak aşağıdaki gibidir;

1. Temizlik sırasında kimyasal kullanmayın

Mobilya ve benzeri ürünlerde kullanım ömrünün kısalmasına sebebiyet veren en önemli etken kimyasal maddelerdir. Kimyasal temizlik ürünleri hem eşyaların ömrünü kısaltırken hem de kumaşın zarar görmesine neden olur. Kimyasallar ile yapılan temizlik kumaş veya deri fark etmeksizin koltuk yüzeyinin soyulmasına neden olacaktır. Bununla birlikte metal parçalara sürülen kimyasallar, bu parçaların paslanmasına veya renginin değişmesine de sebep olabilir. Bu nedenle temizlik sırasında kimyasal ürünler kullanılmamalıdır. Temizlik sırasında bakım kitlerinin tercih edilmesi koltuğun kullanım ömrünü arttıracaktır.

2. Mekanizmayı yağlamayı unutmayın

Oyuncu koltuklarının içerisinde vücudunuza uygun bir şekilde hareket edebilmesini sağlamak amacıyla mekanizma bulunur. Bu mekanizmanın daha sağlıklı çalışabilmesi ve uzun ömürlü olabilmesi için 2 ayda bir yağlanması gerekmektedir. Yağlama sırasında sprey yağlayıcılar kullanın ve yağı hiçbir şekilde kumaşa veya deriye sürmeyin. Bu sayede gıcırtı ve diğer mekanik problemlerin meydana gelmesini engelleyebilirsiniz.

3. Koltuğu Islatmayın

Koltuğu ıslatmak hem kumaşa hem de mekanik ve diğer alanlardaki metal parçalara zarar verir. Bu sebeple koltuğu tamamen yıkamak veya ıslatmak gibi adımlar uygulamayın. Temizlik ve bakım sırasında sadece kitler kullanmaya özen gösterin. Koltuğun yoğun bir şekilde ıslatılması paslanma, mekanik arızaları ve kumaşın zarar görmesine neden olabilir.

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.